Rakukeramiikka

Rakukeramiikan poltossa saat kokea yllätyksiä. Koskaan ei tiedä mikä on lopputulos. Kun esine on lämmitetty 1000 asteen lämpötilaan, se hehkuvana siirretään savustumaan olkien, sahanpurujen ja muiden 'roskien' joukkoon. Kun työt kaivellaan jonkin ajan kuluttua savustusastiasta, on niiden lasitteet muuttaneet sävyään. Niissä värit hehkuvat sävyissä, joita ei muilla polttomenetelmillä saada aikaan. Rakukeramiikan poltossa saat kokea yllätyksiä. Koskaan ei tiedä mikä on lopputulos.

Kun esine on lämmitetty 1000 asteen lämpötilaan, se hehkuvana siirretään savustumaan olkien, sahanpurujen ja muiden 'roskien' joukkoon. Kun työt kaivellaan jonkin ajan kuluttua savustusastiasta, on niiden lasitteet muuttaneet sävyään. Niissä värit hehkuvat sävyissä, joita ei muilla polttomenetelmillä saada aikaan.

Raku työpaja on Susannan työhuoneella (Pielaveden Pajuskylä), jossa työstämme esineet 1-2 päivän aikana ja siitä noin viikon päästä poltamme raakapoltetut esineet kaasulla lämmitettävässä Raku-uunissa, joita on käytössämme 2 kpl.

Voit osallistua työpajaan, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta savitöistä. Soveltuu myös lapsille aikuisen seurassa (valvonnassa).

Kesän 2021 työpajapäivät ovat

• Torstai 10.6. klo 10-14 pajatyöskentelyä

• Perjantai 11.6. klo 10-14 pajatyöskentelyä

• Lauantai 19.6. klo 10-14 polttopäivä

Heinä- elokuun päivät tulevat verkkokauppaan toukokuussa

Turvallisuus syistä rakupoltossa tulee pukeutua puuvillaisiin vaatteisiin (essu, takki), nahkakenkiin (ei kumi). Ota mukaan myös kasvomaski ja suojalasit. Meillä käytössä useita hitsarin nahkahanskoja mutta voit tuoda omat halutessasi.

Noudatamme koronan voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä yhdessä ja toivomme, että saavut paikalle vain terveenä.

Pielaveden majoitus mahdollisuuksista lisätietoa myöhemmin.

Lisätietoa Rakusta Kerasilin ja Wikipedinan sivuilta.

Rakukeramiikan työpaja