Helmijaanan erilaisia kasvivärjättyjä lankoja

  1. Sukkalanka PIELAVESI, kasvivärjättyä Novitan 7 veljestä lankaa.
  2. Ohut sukkalanka LIRVI, kasvivärjättyä Novitan Nallelanka, tulee kevään 2021 aikana kauppaan.
  3. Suomalainen 100% villa NILAKKA, Seppälän luomutilan lampaiden villaa Tervosta.
  4. Suomalainen 100% villa KIRKKOSAARI, M. Virolaisen lampaiden villaa Pielaveden Kirkkosaaresta, tulee kevään 2021 aikana kauppaan.
  5. Suomalainen 100% villa LAAJAKUMPU, Laajakummun tilan lampaiden villaa Pielavedeltä, tulee syksyn 2021 aikana kauppaan.

Näistä kuten muistakin tuotteista voit aina kysyä lisätietoja sähköpostilla.

Otahan Helmijaanan FB- ja IG-sivut seurantaan, niin saat lisätietoja verkkokaupan ajankohtaista tapahtumista ja asioista tuoreeltaan.

Kasvivärjättyjen lankojen kerintä vaihe.

Helmijaanan kasvivärjätyt langat ovat Pielavesi-järven rannalla kotipihan, puutarhan ja ympäristön kasveilla värjättyä lähiseudun lampoloiden 100% villalankaa ja Novitan tunnettuja tuotteita.

NILAKKA-villalangat ovat lähtöisin Seppälän luomutilalta Tervosta, jossa uuhet ja karitsat kesäisin hoitavat perinnebiotooppia. Lampolan emäntä Minna Puranen toimittaa keritsemänsä villat Pirtin kehräämöön, josta ne tulevat Helmijaanalla värjättäväksi valmiina villavyyhteinä.

Lankojen värjäyksessä ei käytetä kemikaaleja, jotka olisivat haitallisia ihmisille tai ympäristölle.

Lankojen värit sointuvat kauniisti toisiinsa. Lankojen värisävyt voivat vaihdella samassa kerässäkin.

Villalangoille suositellaan käsinpesua 30 asteessa. Novitan sukkalangat voi pestä hienopesulla mutta kasvivärjätyt värit saattavat haalistua tai jopa muuttua konepesussa joten niillekin suositellaan käsinpesua.

NILAKKA-villalangat ovat lähtöisin Seppälän luomutilalta Tervosta, jossa uuhet ja karitsat kesäisin hoitavat perinnebiotooppia.