Tietoja Helmijaanasta

Helmijaana on yhden naisen yritys. Pyöritän nykyään Helmijaanan kautta omien käsieni tuotoksien myyntiä. Tuotokset ovat tarjolla täällä verkkokaupassa, ja osa töistä on mukana paikallissa pop up -tapahtumissa myös.

Helmijaana perustettiin vuonna 2000 nimellä Maalaisherkut Jaset, ja silloin tehtiin sekä markkinoitiin koko Suomeen oman luomutilan vihanneksista tehtyjä jatkojalosteita mm. luomuhapankaalia (noin 10 000 kg vuodessa). Kun kroppa ei kestänyt raskasta työtä, oli edessä uudelleenkoulutus ja opiskelu Kuopion Muotoiluakatemiassa keramiikka- ja lasimuotoilijaksi. Alan vaihto sai miettimään uutta nimeä, ja se löytyi, kun graafisen alan opiskelijat suunnittelivat opiskelijatyönä yrityksen ilmettä. Monien ehdotusten jälkeen yrityksen nimeksi tulikin oma nimeni eli Helmijaana (Helmi Jaana).

Entisenä luomuviljelijänä on ympäristö ja kierrätys edelleen lähellä sydäntäni. Kasveilla värjätessä pyrin luonnonmukaisuuteen ja vältän kemikaalien käyttöä. Lasi- ja keramiikkatöiden raaka-aineen käytössä pyrin kierrättämään hukkapalat tarkkaan, ettei tule turhaa jätettä.

Toimin talviaikaan Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopistossa tuntiopettajana opettaen erilaisia kädentaitoja. Kevätlukukaudeksi 2021 on tarjolla koru- ja mosaiikkikursseja, raku- sekä lasikurssi. Näiden lisäksi olen tarjonnut lyhytkursseina kynttilä-, saippua- ja kasvivärjäyskurssia .

Kesällä pidämme Sylvi-lieskauunin tiimoilta erilaisia keramiikan kursseja ja tapahtumia Susanna Hotarin työhuoneella. Seuraa Sylvi-lieskauunin ja Helmijaanan fb-sivuja kesän tapahtumista.

Helmijaanan kesän kursseja tulee myös verkkokauppaan kevään aikana. Suunnitelmissa ovat kasvivärjäyksen työpajat Piekkälänniemessä Pielavesijärven rannalla.