Kynttiläkurssi / -työpaja

Valamme kynttilöitä valmiisiin muotteihin sekä kierrätysastioihin esimerkiksi maitopurkkeihin tai kertakäyttömukeihin. Kynttilämassoina käytämme parafiinia, steariinia ja/tai mehiläisvahaa. Voit myös kierrättää parittomia kuppeja valamalla niihin ecosoijavahaa tai paikallista mehiläisvahaa. Myös erilaisia värejä ja joitakin tuoksuja on mahdollista käyttää. Jos sinulle on kertynyt vanhoja kynttilänpätkiä niin voimme sulattaa ne ja tehdä niistä kierrätyskynttilöitä esim. maitopurkkeihin. Vajaasti palaneista astiakynttilöistä voimme sulattaa jäämät pois ja valaa niihin uudet massat. Esimerkiksi Sylvin kynttiläkipot voi tuoda uudelleen täyttöön. Kun odottelemme valettujen kynttilämassojen kovettumista, on mahdollisuus tehdä sytykeruusuja, joita tehdään munakennoista muokkaamalla ruusun muotoon ja kastellaan sitten kierrätettyyn kynttilämassaan. Näillä saat helposti nuotion syttymään. Ellei sytykeruusut sytytä niin voit odotellessa kierittää mehiläisvahalevystä kynttilöitä. Käytössämme on turvallinen kynttilämassan sulatuskattila.

Näin talviaikaan minulla ei ole kynttilän valuun sopivaa työtilaa ja siksi nyt järjestän kurssia vain tilauksesta asiakkaan tiloissa esimerkiksi, jos haluat tarjota kurssin TYHY-päivänä työntekijöille. Tai ehkä haluat koota yhteen kaveri- tai polttariporukan ja tehdä yhdessä kynttilöitä. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Lähempänä kesää ilmoittelen täällä omissa tiloissani järjestettävistä kynttilän teon työpajapäivistä. Kauniina kesäpäivänä voimme valaa kynttilöitä rantakatoksen suojassa.

Voit osallistua työpajaan, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta kynttilöiden teosta. Soveltuu myös lapsille aikuisen seurassa (valvonnassa).

Noudatamme koronan voimassa olevia ohjeita ja määräyksiä yhdessä ja toivomme, että saavut paikalle vain terveenä.

Mehiläisvahalevystä kierretyt/rullatut kynttilät

Mehiläisvahakynttilät

Eri värisistä mehiläisvahalevyistä kiertämällä (rullaten) voit tehdä kynttilöitä monella eritapaan mm. yhdistellen eri värejä.

Kierrätysmuotteihin valetutu  kynttilät

Kierrätyskynttilöitä - laita vanhat kynttilän pätkät kiertoon.

Massa sulatettu vanhoista kynttilöistä ja muotteina erilaiset purkit, mukit, rasiat. Kaikki kierrätysmateriaalia paitsi sydänlangat ja hitunen uutta väriä.

sytykeruusujen tekoa munakennoista

Sytykeruusut - näillä nuotiokin syttyy helposti.

Ruusut askarrellaan kierrätykseen menevistä munakennoista ja kastellaan vanhoista kynttilänjämistä sulatettuun kynttilämassaan

Kynttiläkurssit/työpajat